Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

a derelict cemetery | abney park

Abney-Park,-Stoke-Newington

I julas när dimman låg så tjock över London att det inte gick att se över gatan och alla tagit tåg/flyg hem till sina familjer så drog jag, Daniel och Daniels syster Claire upp till Stoke Newington. Vi skulle nämligen äta brunch på the Good Egg och sen spana på Abney Park. Kände att jag bara måste ta med er på det, för tycker att alla som har några dagar i den här staden och är trötta på att shoppa borde åka hit.

This past Christmas, when the fog was thick and everybody had take the train/plane home to their families, Daniel, Daniel’s sister Claire and I went up to Stoke Newington. We were going to check out Abney Park. Ok, I just have to show you this place in case anybody has some hours to spare in London.

Graveyard,-Abney-Park,-Stoke-Newington

Abney Park är nämligen en förfallen, gotisk kyrkogård som ägdes av en societetsfamilj som bodde på herrgården bredvid.

Abney Park is a decayed, gothic cemetery owned by a socialite family who lived at the mansion next door.

Daniel-and-Claire,-Abney-Park,-Stoke-NewingtonCemetery,-Abney-Park,-Stoke-Newington

Mellan 1840 to 1970-talet var den aktiv och en hel hög kända människor begravdes här. Sen vet jag inte riktigt vad som hände men kyrkogården stängdes och lämnades att växa igen, bara sådär. Precis som att London glömde bort att den fanns. Mystiskt.

Between 1840 and 1970 it was active and a bunch of famous people were buried here. Then I’m not sure what happened but the cemetery was closed and left to overgrow. Just as if London forgot it existed. Mysterious.

Grave-stones,-Abney-Park,-Stoke-Newington

Nu är den bevildrad, täckt av murgröna, med omkullvälta gravstenar i rader och väldigt vacker. Inte konstigt att flera använt Abney Park som inspelningsplats. Amy Winehouse bodde inte långt ifrån och spelade in Back To Black här. Även ett avsnitt av Walking Dead säsong två var iscensatt här.

Now it’s bewildered, covered in ivy with overturned gravestones in rows and still very beautiful. No wonder that it’s been as a film location. Amy Winehouse lived not far away and recorded Back To Black here. An episode of The Walking Dead Season Two was also filmed here.

Grave-stones-in-Abney-Park,-Stoke-Newington

Eftersom att London redan var tomt, kändes vår promenad i Abney Park som att vi var de ända som överlevt jordens undergång. Tror det var Sandra Beijer som någon gång skrev att det bara skulle ta jorden några årtionden innan allt var återställt. Så känns det här.

Given that London was already empty, our walk in Abney Park made us feel like we were the only survivors of the Apocalypse. 

Cemetery,-Abney-Park,-Stoke-Newington, London

Åk hit! Inte en hel dagsutflykt men rekommenderar alla att åka till Stoke Newington för det är bäst. Ät brunch någonstans, titta i alla affärer och vandra runt i Abney Park med en kaffe.

Har du redan varit här? Då finns det sex till att utforska, Abney Park är nämligen med i the Magnificent Seven.

Det blir Londontipset för i helgen!

Go here! Abney Park is not a whole day trip but would recommend everyone to go to Stoke Newington anyways because it’s the best. Eat brunch somewhere, check out all the independent shops and walk around in Abney Park with a coffee.

Have you already been? Then there are six more to explore, because Abney Park is in the Magnificent Seven.

It will be this weekend’s London recommendation!

 

 

discover more of my gems in london:

my favourite restaurants in london
my london travel guide

brunch in london
my favourite things to do in london

 

 

 

Linn

Följ min blogg med Bloglovin och på Instagram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
Linn Wibergs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sophia Anderberg
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sara Che
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Emelie Walles
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Hälsa
Jenny Sunding