Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

my mad 2016 | july, aug, sep

1e88a3cc5c10454191e3eb9f6e9802d0_980x0_c_85_s_v4

Wow, 2017. Nu är det här. Är så glad att 2016 är klart nu. Inget mer. Däremot vill jag fortsätta att summera mitt omvälvande 2016, behöver det för att helt sätta punkt tror jag.

Checka först januari, februari, mars och april, maj, juni om du inte gjort det än. Om april, maj och juni var en tid då jag frontalkrockade med min tillvaro så blev de kommande tre månaderna äntligen någon form av landningsbana, även om det var en väldigt svajig en.

Let’s continue summarising my mad 2016. Make sure to check out january, february, march and april, may, june first. If April, May and June was a time proper chaos the next three months is finally some sort of runway, although it was a very shaky one.

 

 

 

✶ JULY ✶

 

Daniel sa upp sig från sitt jobb och köpte en resa till Nordamerika i en månad. Innan han åkte hängde vi på gallerier och åt deep fried mac n cheese.

Sen när han var jag för första gången på flera flera år helt ensam. Det var fantastiskt. Och hemskt. Jag kunde fylla mina kvällar med att läsa romaner, lagade pasta i timtals för att äta det halvnaken framför en pre-2002 romcom. Jag var ute och drack och dansade och var vårdslös utan att längta hem till någon i en varm säng. Jag sprang. Jag solade. Jag tänkte.

Daniel resigned from his job and bought a trip to North America for a month. Before he went we went to gallery openings and ate deep fried mac n cheese.

When he left I was alone for the first time in several years. It was amazing. And horrible. I could fill my evenings reading novels, cooking pasta for hours and watch pre-2002 romcoms. I was out drinking, I danced and was reckless without longing for someone in a warm bed. I ran. I sunbathed. I thought.

504e0dc583f0be676bdf837741420824_980x0_c_85_s_v4

London var konstant varmfuktigt, som någon som febergråtigt en evighet. Kanske pga Brexit, kanske något annat. Minns bara att jag sprang omkring i noll kläder och hade svettdroppar på ryggen. Det var en lustig tid för det enda jobb jag hade var på baren där jag jobbade tre dagar i veckan. Oftast helgdagar och helgnätter. Nu när jag tänker tillbaka på den tiden är jag så himla glad att jag hade det jobbet. Såg nästan aldrig mina vänner för jobbade prick jämt när andra var lediga, men det ligger något fint över hur jag cyklade till baren för att öppna när alla andra sov. Jag och kocken som hämtade lime från killen i fruktaffären som inte vågade titta mig i ögonen för att han fastade och det var syndigt att tycka någon är snygg då. Hur jag vände och torkade av alla borden till Drake på högsta volym, hur kocken testade nya rätter på mig och att vi alltid köpte rabatterad iskaffe från cafet bredvid.

Jag hade aldrig mer än £60 på kontot och hade en sådan ekonomisk stress att jag trodde jag skulle gå under. För första gången var jag tvungen att ringa hem och be om pengar. Varenda dag spenderade jag med att söka jobb och fick inte en enda intervju. Det var radio silence överallt och jag trodde att jag skulle vara arbetslös förevigt. Fy sjutton alltså, att behöva leva så oroligt. Tänkte jämt på alla som jämt lever så, kanske har barn t.o.m.

London was constantly hot and humid, like somebody who’s just cried hysterically. Perhaps because Brexit, maybe something else. I just remember that I ran around in zero clothes and had drops of sweat on my back. It was a funny time for me only working at the bar where three days a week. Usually on holidays and weekend nights. Now when I think back on that time, I am so happy that I had that job. I almost never saw my friends, but there is something nice about how I cycled to the bar to open when everyone else was asleep. Me and the chef bought lime from the guy in the fruit shop who didn’t dare look me in the eye because he fasted and it was sinful to desire someone. How I wiped down all the tables to Drake blasting from the speakers, how the chef tested the new recipes on me and we always bought discounted iced coffee from the café next door.

I never had more than £60 in my account and had such economic stress that I thought I would go under. For the first time I had to call home and ask for money. Every single day I spent looking for a job and did not get a single interview. It was radio silence everywhere and I thought I would be unemployed forever.

Tillslut fick mina vänner spel och sa att nu måste måste jag sluta bara jobba och stressa över livet och gå ut och ha lite kul. Något som en glömmer bort när en tror att en ska gå under. Och de hade såklart helt rätt. En natt djade min vän Annie på en ny favvobar, nämligen Blondies i Clapton. Gick dit med Sandra och hade för första gången obekymrat kul.

My friends told me that I have to stop just working and stressing about life and go out and have some fun. Something that I forgets when things get stressed. And they were of course right. One night djade my friend Annie on a new fave bar Blondies in Clapton.

94b5124a64d3674b41d8abe69a697848_980x0_c_85_s_v4

Min familj var i Stockholm över sommaren. De bor ju i Kenya annars, och även om jag kände mig skyldig att bara söka efter jobb så drog jag till Sverige i nästan två veckor för att få se dom. Sånt lugnar ju själen, och det känns som att lugna själar har lättare att få jobb? Hade bara skrynkliga kläder och hängde i majsfält.

I realised that I probably came across as desperate in my applications and that calm souls actually get more work. So I dropped everything to go see my family who were in Stockholm over the summer. A great decision.

Processed with VSCO with hb2 preset

Anledningen att jag inte hade ett val att inte komma (tack och lov) var att min syster Moa överraskat mig och vår yngsta syster Saga med biljetter till Rihanna. Vi tre drog alltså till Friends arena för att fangirla ihop. 

The reason also being that my sister Moa had suprised me and our baby sis Saga with tickets to go fangirling to Rihanna together. 

32a41f449cab02c93158e6bd3f8890cc_980x0_c_85_s_v4 fd110c4325cad334d092f342417c5b0a_980x0_c_85_s_v4 7f92aae5bfc4c4b2a0d982aa7362eaca_980x0_c_85_s_v4

Tillbaka i London var jag mycket lugnare. Saker började lossna. Hade hittat ett drömjobb, hade sprungit på flera intervjuer och ba känt att jag nailat dom. Insåg också att stress inte går att lösa med mer jobb utan går att lösa med att umgås mer med folk som gör en lycklig. Det skulle jag såklart glömma bort minst fem gånger till det året, men nu mindes jag absolut det. Hade en pangdag med min vän Seb, läs om den här: heatwaves, friend dates and birthday girls

Back in London, I was much calmer. Things began to go my way. I went to several interviews and felt that I nailed them. I also realised that stress cannot be solved with more work but is solved by spending more time with people who make you happy. It was all heatwaves, friend dates and birthday girls

Processed with VSCO with kk1 preset Processed with VSCO with hb1 preset

I slutet av juli kom Daniel äntligen tillbakaDagen innan hade jag fått reda på att jag äntligen fått ett jobb. Och inte vilket som helst utan ett drömjobb som Social Media Executive på en startup! Med bra lön! Och amazing kollegor!

In late July, Daniel finally came Daniel finally back. The day before, I had been told that I finally got a job. And not just any but a dream job as a Social Media Executive at startup! With good pay! And amazing colleagues!

 

dd252a367b05373f4a513acaea00ca21_980x0_c_85_s_v4

Processed with VSCO with a6 preset

Vi firade att livet kanske äntligen vände, med att dra på fest högt över staden för att rooftops är alltid bäst. Det var 34 grader och som i en himla film. Kanske blev mitt finaste inlägg i år: the hottest summer night at the ace hotel rooftop

We celebrated that life might finally have turned around. It was 34 degrees and it turned out to maybe be my finest post this year: the hottest summer night at the ace hotel rooftop

 

 

✶ AUGUST ✶

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Första augusti började mitt nya jobb. Är ju orimligt nervös i nya miljöer och var ett nervvrak i minst en månad. Värt varenda breakdown ändå, för hade råd att gå ut och äta bästa brunchen i hackney och betala själv.

First of August I started my new job. Woah, being new is stressful but worth every breakdown. I could finally afford to go out and have the best brunch in hackney and pay myself.

 

2616f03ad7852a80b43104f54ca2063e_980x0_c_85_s_v4 096260aeb4f64f4b63eef0b6915cb995_980x0_c_85_s_v4

Överallt hela året pratade alla om Brexit. Det gick liksom inte att fly. Även om det är vidrigt hur det påverkade UK så kom också fina saker ur det. Blev inbjuden varje vecka till demonstrationer, fundraisers etc. Baren jag jobbade på förut anordnade en stor street feast well street against racism som blev årets fest.

Throughout the year, everywhere you went everyone talked about Brexit. Although it is disgusting how it affected the UK there was some good stuff out that came out of it. Every week I got invites to demonstrations, fundraisers, etc. The bar I worked at previously organized a major street feast, well street against racism, that was just ace.

e7475fd5601343f5e5bbbb04692f0347_980x0_c_85_s_v4 a44eb0adb0d2d553bfdc13fa0ad6a2de_980x0_c_85_s_v4 510a1953f46c8c8a5e888664a58b1062_980x0_c_85_s_v4 (1)

Såklart hängde jag också hela sommaren på tak. Som när Coryn kom till stan och  ingen hade jackor och himlen brann.

Mostly all weekends was just no jackets & skies in flames.

Processed with VSCO with a6 preset

76e3b50cd768d3d310892b7357818aaf_980x0_c_85_s_v4

Att veta att jag skulle kunna betala hyra OCH ha helgerna ledigt kändes helt sjukt. Kunde t.ex. spendera lördagarna med att äta brunch och gå på museum med Daniel? Gick till the new tate modern som jag verkligen kan rekommendera.

Knowing that I could pay rent and have weekends off felt sick. I had whole Saturdays where I could eat brunch and go to the museum with Daniel? On one of these Saturdays we went to the new tate modern.

64188ea48579cb1047bc4ff916f5adf0_980x0_c_85_s_v4

Varenda helg sprang vi på picknicks och garden parties.

On others we had picknicks and went to garden parties.

183088d68755d4e8fc53a0bbd2da079f_980x0_c_85_s_v4 1597c6fdbe47e19adb251373d8d88e05_980x0_c_85_s_v4

I slutet av Augusti var det Notting Hill Carnival och jag som aldrig gillat det ÄLSKADE DET.

At the end of August it was Notting Hill Carnival for the first time I loved it.

 

✶ SEPTEMBER 

e83003f096a328bed98afa34a525f3c1_980x0_c_85_s_v4

I september kände jag att jag äntligen började landa lite i jobbet, även om det alltid är obekvämt att vara ny. Det hjälper ju inte direkt att jobba dubbelt, men kunde inte låta bli när uppdragen är så roliga. T.ex. att skriva för nuda paper.

In September, I felt that I finally began to land in my job, even if it is always uncomfortable to be new.

62965c9ede82a1d3b7aa23785c8f4eb4_980x0_c_85_s_v4

Kan känna att det var lite sorgligt när jag ser tillbaka på året, men slutade i princip hänga med vänner i år. Det senaste åren har slitit på mig och det enda jag hade energi för var att hänga hemma med Daniel. Även om jag alltid hade dåligt samvete var det fint att bara vara hemma och vända vinyler halvnakna.

I can feel a bit sad when I look back on the year, because I ended up basically not seeing my friends at all. The last few years have taken a toll on me and all I had energy for was to hang out at home with Daniel. Although I always felt bad about it, it was much needed.

Processed with VSCO with hb2 preset

Vi åt middag på vår balkong varenda kväll.

We had dinner on our balcony every night.

Processed with VSCO with hb2 preset

Spenderade söndagarna med att köpa blommor.

Spent the sundays buying flowers from the market. 

8cc08ca63089254292d1ff17c38f160f_980x0_c_85_s_v4

Processed with VSCO with hb2 preset

Avslutade September med en en pangbrunch med mina babes. Hade saknat dom så himla himla mycket.

Gud vad jag har oroat mig för jobb, för karriär, för framtiden i år. Delvis också försummat mina vänskapsrelationer. Ändå, så är det exakt det jag behövde. Lära mig att göra saker för mig själv, att inte ta för mycket socialt ansvar, att kanske våga prioritera annat och våga lita på att alla inte hatar mig för det. Men också att för att ta hand om mig själv måste jag våga låta andra ta hand om mig också. Det är nog vad det här kvartalet lärde mig.

I ended September with a bang brunch with my babes. Gosh I had missed them an awful lot.

Writing this realize that I spent the whole year kind of worrying about jobs, career and future, and somewhat neglected my friendships. Yet, this is exactly what I needed. Teaching myself to do things for me, not to take too much social responsibility, to dare prioritize other things and trust that people won’t hate me for it. But also to take care of myself, I must dare to let others take care of me too.

 

my mad 2016:
january, february, march
april, may, june 

 

 

 

Linn

Följ min blogg med Bloglovin och på Instagram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Förstår helt klart jobbstressen och kompisstress. Är i precis samma situation då jag nyligen flyttat från en stad jag var less på och inte trivdes i men där jag hade jobb och kompisar, nu bor jag i min födelseort utan jobb och alla barndomsvänner har flyttat här ifrån…vet inte hur jag tänkte riktigt. Men allt löser sig (mitt motto), Hakuna Matata! För i övrigt så lever du typ mitt drömliv! Mest för att du bor i London, världens bästa stad! Är så avundsjuk, men 2017 är mitt år, mitt största nyårslöfte är att ta mig i kragen och flytta dit jag med till hösten! Hoppas jag får uppleva allt som du själv upplevt av att bo där. Nu gäller det bara att skaffa jobb så jag kan spara ihop pengar till flytten. Läser dina Londontips nästan varje dag, tack för dom, och alla otroligt vackra bilder du tar!
  Keep it up!

  Ida 2017-01-04 13:27:55
  Svara
 • Jag är lite av en sucker för årssammanfattningar, både egna och andras. Tror verkligen att det finns någonting väldigt nyttigt i att se tillbaka på saker och typ reflektera över hur man har mått under året, framför allt eftersom man för det allra mesta kommer till slutsatsen att allt blir bra till slut.

  Linnea 2017-01-03 10:39:12
  Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Vad kul att höra! håller helt med om hur bra de är. när annars reflekterar en över sitt liv liksom? också nyttigt att spara för att gå igenom för jag inser aldrig hur mycket jag ändrats och utvecklats på ett år förrän jag läser om vad jag drömde om tidigare. Känns som en annan människa nästan? på ett bra sätt 🙂 har du några tips på listor eller hur du gör?

   Linn 2017-01-04 22:53:06
   Svara
 • Så skönt att veta att någon annan också är ett nervvrak tex på nya jobbet. Jag flyttar till Australien själv om typ en månad (??? Har inte fattat det själv) och jag vet att jag kommer att vara ett nervvrak säkert några månader eller så tills jag har lyckats settle down liksom. Men det får bli bra! Förresten Linn, har du något tips på hur en hittar kompisar i sin nya stad? Kram

  Lisa 2017-01-01 10:38:53
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Alltså hundra procent! Känner verkligen inte igen mig själv när jag blir så? Och tänker att det alltid växer bort, men så gör det inte det. Är nog livrädd att göra folk besvikna. Men det blir ändå bättre och bättre varje gång tror jag! Gud vad kul, grattis till dig! Hmmm… mina tips är att leta upp facebookgrupper för något du gillar t.ex. ridning, surfning, franska ??? eller gå med i en för svenskar i australien. Kanske inte blir de människorna du kommer hänga med jämt i framtiden men det är perfekt i början och du kanske träffar fantastiska människor genom dom. Gör samma på Instagram! Annars rekommenderar jag att skaffa ett jobb någonstans där det verkar jobba folk som du gillar, eller börja häng där! Bjud jämt ut folk och våga anordna saker, bjud hem, bjud med. Det kommer bli toppen.

   Linn 2017-01-02 13:26:51
   Svara
Linn Wibergs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry