Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

the 2nd orphan christmas

Christmas-in-London,-2016,-Daniel-cookingChristmas-in-London,-2016,-cookie-doughChristmas-in-London,-2016,-lussebullarTintinChristmas-in-London,-2016,-meatballsDaniel on Christmas DayClaire

Processed with VSCO with b1 preset

Nu är julen över! Enligt mig i vilket fall. Om du frågar Daniel så vill han att den stannar minst fram till februari, så vi tittar fortfarande på julfilmer och äter julgodis. Han älskar julen mer än allt och det är fint. Känns som när folk får barn och ba ”julen är så magisk igen”, bara att jag får det genom att dejta en 30-årig man.

Som ni vet firade vi i London i år igen. Förra året var ju minst sagt en hit. Lite ont gör det att vara borta från min familj och i ett land med främmande traditioner. Tur är ju att London består av hur många som helst i samma situation som mig. Med familj för långt bort för att fira jul med, eller med familj som en inte vill fira jul med. Förra året var vi tolv stycken, i år var vi fem. Vi lagade all mat som kändes viktig från Frankrike, Sydafrika, Italien, Kanada och så Sverige. Sen fyllde vi dagen med att öppna paket, se på Tintin, dricka prosecco, komma fram till att lussebullar är överskattade, spela mobilspel och skypa med folk vi gillar på andra sidan världen. Ni som följer mig på Instagram har säkert sätt allt knäppt som hände på min stories. Hade oväntat roligt.

Har ju slagit ett slag förr om att skapa sina egna traditioner, och hur fint det är att få sammansvetsa med andras. Måste ändå säga att jag verkligen kan rekommendera att fira jul med vänner om en inte kan/vill fira med familj. Det blir avslappnat, kärleksfullt och emotionellt.

Som en bättre version av när en var liten och över hos kompisar vars föräldrar bråkade, och en stängde in sig i sovrummet, lyssnade på jättehög musik och lekte med Barbie under sängen. Vi fick fira jul med hög musik, höga på socker och mögelost, medan resten av världen bråkade av sig utanför.

Now Christmas is over! According to me in anyway. If you ask Daniel it’s not. He wants it to last at least until February, so we still watch Christmas movies and eat festive sweets. He loves Christmas more than anything and that’s bewtiful. Feels like when people have children and go ”with kids Christmas feels so magical again”. Only I get that by dating a 30 year old man.

As you know, we celebrated in London again this year. Last year was a bloody success. It’s always a little painful being away from family and in a country with foreign traditions. Luckily London is made up of people in the same situation. With family too far away to celebrate Christmas with, or with family one does not want to celebrate with. Last year we were twelve, this year we were five. We cooked all the food that felt important from France, South Africa, Italy, Canada and of course Sweden. Then we filled the day with opening packages, watching Tintin, drinking prosecco, playing mobile games and Skyping with people we like on the other side of the world. Those of you who follow me on Instagram has probably witness the madnass that was our Christmas. For you who haven’t, just know it was brilliant.

Must say that I really can recommend celebrating Christmas with friends if you can’t/don’t want to celebrate with family. It is relaxed, loving and emotional.

 

 

 

Linn

Följ min blogg med Bloglovin och på Instagram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • firade som alltid med min sambo, ensamma. SÅ härligt. kolla på julavsnitt från favoritserier, äta JÄTTE sen frulle, sova middag, äta julgodis till lunch, äta supersen julmiddag och öppna paket precis när VI ville. så perfekt! <3

    Linda 2016-12-26 19:17:04
    Svara
  • Så fint att kunna samla sina vänner och fira sådär ändå! Under vår julafton hade vi med ett helt gäng som inte är familj, men som ändå hör ihop med oss. Åtta st. som inte har sin egen familj i Sverige, och det var så fint att ha en julafton ihop.

    Ellen 2016-12-26 17:40:59 http://lindbergellen.com
    Svara
Linn Wibergs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Sara Che
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Sophia Anderberg
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry