Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

my mad 2016 | april, may, june

Vi fortsätter att summera mitt omvälvande 2016. Checka först januari, februari och mars om du inte gjort det än. April, maj och juni blev en tid då jag gick från att bara skriva, tänka på mig själv, fly iväg till att frontalkrocka med hela min tillvaro.

Let’s continue summarising my mad 2016. Make sure to check out january, february and march first. The following months would go from a time only filled with writing, travels and escapes to a crashing my life completely. 

 

 

✶ APRIL ✶

 

Fast det var jag än så länge helt omedveten om för min bästa människa Frida var fortfarande och hälsade på mig i London. Min pojkvän Daniel och hans bror Nicolas fyllde ju 30år, om ni minns. Vi åkte till det coolaste stället i London, ett neon-skyltsmuseum – God’s Own Junkyard.

But that I had no idea about yet. My fave Frida was still in town and we were busy giggling over men, getting drunk and finding the coolest places in london. Like the neon museum God’s Own Junkyard.

Jag, Frida, Daniel, Nicolas och Jared drog till Köpenhamn. Aldrig någonsin har jag haft så lite pengar på kontot innan en resa, men alltså. Tänker skippa att fylle en paragraf med superlativ här. In och läs istället om varför mitt hjärta typ behövde åka på rehab efter pga överdos av allt kul.

Läs om våra dagar i Köpenhamn:
copenhagen day II
copenhagen day I

The two of us plus three of hour best boys flew down to Copenhagen. Never have I had such little money going on a holiday, but jesus christ we did the most of it. Let’s skip the part where I fill a paragraph with superlatives.

Read about it here instead:
copenhagen day II
copenhagen day I

Sen drog Frida och jag var bakis och dramatisk.

”För första gången på fem år känner jag mig yr av hemlängtan. Och det är inte ens efter en plats.” 

Mvh drama queen osv men ändå sant.

When Frida finally left I was deadly hungover and sad. Wrote this dramatic sentence:

”This is the first time in five years that I feel nauseously homesick. And it’s not even for a place.”

Linn,-2016

Jag fick praktik att skriva för Metro Mode, och det var så förbannat kul! Himla nervöst att pitcha varje måndag, men så jobbade jag ju med pangbrudarna Sandra och Flora, så det var lugnt. Kände att jag hittat min himla #Purpose, som Bieber skulle säga. Läs lite artiklar jag skrivit här.

Skrev bland annat min allra första publicerade krönika.

Luckily I was able to escape into my work with Metro Mode as an editor. It was heaven on earth and I felt like I had found my fucking #Purpose, like Bieber would say…

Plåtades också för Rookie Mag

Was in a shoot for Rookie Mag.

Ett flexibelt schema betydde att jag sprang på event och lanseringsfester typ jämt. Bland annat käkade jag svensk varmkorv när Sandqvist öppnade på Protein Studios.

A flexible schedule also meant attending launch parties and events. Like when Sandqvist threw a launch party at Protein Studios.

Och gömde mig i neonbelysta barer. Kändes som att det regnade varje dag. Förutom på dagen över då det till och med snöade…

Mostly it just rained though. And I hid in all kinds of bars. This night it even snowed…

 

✶ MAY ✶

Med maj kom våren och därmed min bästa säsong, nämligen rooftop season. Spenderar ju helst all min tid på tak, så den var efterlängtad. Hängde med Lovisa på ett i Shoreditch, you know, in a movie star kind of way.

Spring finally arrived in May, and so did rooftop season. I toured them all. One day with Lovisa at a rootop in Shoreditch, you know, in a movie star kind of way.

Trodde jag skulle få magkatarr över examensarbeten i mina 300% universitetsstudier, bloggen, jobbsökandet och barjobbet. Lagom till det blev vi av med vår lägenhet och hade fyra veckor att hitta nytt. Alltså, tur att jag hade den här, och tur att det blev 30 grader. Vet inte vad jag gjort om det hänt i typ November.

Whilst finishing 3 degrees, working on my blog, looking for fulltime job and doing shifts at the bar we lost our flat. Luckily I had this cliff of a person to lean on, plus that summer arrived.

Ah, men så löste det sig ju. Vi hittade ju en riktig drömlya. Läs med och se foton på vårt nya hem här.

But of course it all worked out and we found a dream pad.

Kommer på riktigt inte ihåg någonting från maj förutom min laptop och de otaliga nätter jag slutade vid två på baren och vandrade hemåt i gryningen för att sedan gå upp vid åtta och skriva.

Most days I worked at the bar until dawn, slept for a few hours to then get up and write at 8am.

Vid minsta lediga stund försökte jag slaviskt klättra upp över världen för att komma bort. Hann liksom med två takterrasser per, dag för det mesta. 

Took every opportunity to, once again, climb up every roof in the city.

Mest sprang jag mot tiden. Minns att en av de få stunderna jag inte höll på att drunkna var när jag hängde med Ornella. Hon plåtade mig för ett projekt.

Ornella stopped by to shoot me for one of her projects

I slutet av månaden kände jag bara att FUCK DET HÄR ÅRET. Bestämde mig därför att klä och bete mig därefter.

At the end of it I just felt like FUCK THIS FUCKING YEAR. Decided to dress and act accordingly.

2016 blev också året då alla yngre personer kändes bra mycket visare än mig. Som Lovisa. Förutom att agera pessimistiskt orakel hängde vi på coola ställen. Skrev ett typiskt sånt London-inlägg om en natt: A pink staircase and pimms by the london skyline

A pink staircase and pimms by the london skyline

 

✶ JUNE ✶

Äntligen kom det fruktade Juni. På något vänster klarade jag alla mina studier och jobb så flög till Stockholm. Fint att känna svensk sommar i håret. Min syster Moa lade typ förband för mina mentala sår. Och japp, hängde på tak där med. IN OCH LÄS: sisterhood and golden nights on a fancy roof

Finally the month of my graduation was here. I flew to Stockholm to hang out with my sis Moa. We spent the days doing everything sisterhood and had golden nights on a fancy roof.

 

Jag var ju där för att se alla mina klasskompisar (döööööööör <3) för vi skulle ta examen från Hyper IslandHERREGUD. Den dagen. Wow.

And I finally graduated from Hyper IslandJESUS. That day. Wow.

Mitt plan blev inställt tillbaka till London och jag blev strandad i Stockholm i fem dygn. Missade min bästa festival Field Day där jag anordnat/tvingat olika vänner att gå till. Missade även Danielles avskedsfest.

När jag väl kom tillbaka till London röstade Storbrittanien för att lämna EU. Hela London sörjde. Jag jobbade på baren och ensamma människor i alla åldrar satt och grät tyst vid bardisken. Skrev om allt här. Det var väl här någonstans världen insåg att det var ett skitår.

The rest of June was shit. I missed my flight back to London and was stranded in Stockholm for five days. Missed Field Day Festival, missed Danielles leaving party. But most of all it sucked because Brexit happened. London was in grief. I worked at the bar and had people all ages and backgrounds sit alone by the bar, silently sobbing. I wrote about it here.

 

Jag var alltså arbetslös. Istället för att gråta över tomma plånböcker och ett vidrigt politiskt klimat hängde jag varje dag i Danielles bakgård, delade cigaretter och drack Perrier. En himla dröm, läs bara: summer storms and white rabbit furs. Förutom att hon sen skulle flytta.

 

Det var tufft alltså, det här kvartalet. Arbetslös, pank och övergiven gick jag alltså in i juli. Som tur var kände jag att NU FÅR DET RÄCKA, och juli blev månaden då allt vände. Vänta bara ska ni se i nästa inlägg.

 

my mad 2016:
january, february and march

With that I was officially unemployed. Instead of crying about the state of the world, or my bank account for that matter, I spent most days drinking Perrier in her back garden. A dream: summer storms and white rabbit furs

 

Those three months huh. They were rough man! Luckily I decided that ENOUGH IS ENOUGH, and July was the month I turned it all around. I’ll show you in the next post.

 

my mad 2016:
january, february and march

 

 

Linn

Följ min blogg med Bloglovin och på Instagram

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Superfin summering, fick akutlängt efter sommar <3 Spänd på del 3 nu :))))

  Isabel 2016-12-24 23:59:37 http://travelbug.se
  Svara
 • Takfesten ser helt magisk ut! Så himla fin summering dessutom, åh.

  Ellen 2016-12-22 17:23:07 http://lindbergellen.com
  Svara
 • Helt magisk summering! Känns som att jag var där ?

  Moa viberg 2016-12-22 10:18:22
  Svara
 • gråter för vill bara ligga i din säng och skeda nu

  frida 2016-12-22 10:13:29 http://fridareg.com
  Svara
 • Ibland har jag verkligen inget vettigt att kommentera men vill ändå säga att jag gillar inlägget. Saknar en likeknapp! Men bra årssammanfattningar, kanske borde göra så med 🙂

  Nastasja 2016-12-22 07:25:46 http://nastasjathor.com
  Svara
  • Svar på Nastasjas kommentar.

   DUUUUU! tack för att du gör det! kommentarer är det bästa jag vet, det gör det roligt att blogga. ska kika på en likeknapp i framtiden!

   Linn 2016-12-22 09:34:06
   Svara
Linn Wibergs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Sara Che
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Sophia Anderberg
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry