Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

att jobba med någon en är kär i

Daniel at work

De senaste sex veckorna har jag och min pojkvän Daniel jobbat ihop. Jag jobbar med sociala medier och content för en app och de behövde en frilansande copywriter, vilket Daniel är, så the rest is history. Hade jag hört det för några år sedan hade jag himlat med ögonen i besvikelse. Tanken på att som par bo, umgås och jobba ihop har känts klaustrofobiskt. Eller mer att jag tvekat på att någon skulle kunna stå ut med mig så många timmar om dygnet? Och att jag skulle kunna vara kär i någon som aldrig lämnade mitt synfält?

Fast nu när möjligheten kom så fanns ingenting av dom känslorna utan bara ett vad kul, klart vi ska göra det! Min chef satte mig ned och förhörde mig om att det verkligen var okej, och det fanns inte ett spår av tvek hos mig.

Jag har insett att speciellt med vår generation har jobb och privatliv en förmåga att smälta ihop. Vi väljer att jobba med dom vi känner, blir kär i det vi jobbar med och våra samarbetspartner blir inte kollegor utan vänner. Så när gränsen mellan privatliv och arbete näst intill blir obefintligt, varför håller vi så hårt på att skilja våra kärleksrelationer från jobb? Don’t get me wrong, jag förstår absolut hur oromantiskt det kan vara att hamna i budgetbråk med sin partner för att sen behöva gå tillsammans till ICA för att välja toppings till fredagstacosen. Men är det inte också oromantiskt att se varandra så sällan? Om jag vill spendera mitt liv med Daniel, varför skulle det bara betyda helger och kvällar?

Å andra sidan tror jag att vi är i en unik situation, både för att vi får välja själva om vi vill jobba ihop eller ej, men också för att vi har haft fem år att bygga upp ett förhållande och går därefter över till att bli kollegor. Under de här åren har Daniel också varit mitt konstanta bollplank, rättstavningsprogram, lögndetektor osv, så vi är vana att ge varandra feedback på ideer och projekt. Än så länge är det skitkul, och jag hoppas att vi får fortsätta såhär.

Dock alltså sex veckor in, men jag tänkte att vi kunde dela med oss av vad vi lärt oss än så länge.

 

Lärdomar från att jobba ihop:

★ Vi kan jobba ihop på projekt, men måste se till att det finns tid för separata sysslor också

★ Skicka dirty mejl.

★ Klargör för resten av teamet vad som är OK och inte. Typ så får alla ta Daniels lön, tider, uppgifter med honom och inte med mig i utbyte mot att vi typ inte hånglar vid kopiatorn (om någon är där dvs).

★ Behandla varandra som kollegor, men med extra mycket kärlek. Kan vara lätt att vara lite för ärlig med någon en är kär i, men det är elakt framför andra.

★ Ta in vad andra berömmer din partner om. Blir lite som att vara nykär.

★ Blanda inte in relationssnack på jobbet. Låter banalt men att prata om missförstånd osv förstör bara i jobbmiljö eftersom att ingen har tid eller rum för djupa diskussioner.

 

Best things with working together:

Linn

★ Att snurra runt på kontorsstolen i glömska och se att min bästa person sitter där.

★ Hur han tar med trasiga avokadowraps till oss till lunch, hur vi tar en kopp kaffe i fikarummet, hur vi gör allt ihop.

★ Att höra hur jävla smart han är, och hur imponerade resten av kontoret är.

Daniel

★ It’s nice to just get up together in the morning, have breakfast and take the bus together.

★ I like to just turn around in the office and see you there.

★ Seeing how you are very good at being direct with people and getting information out of people, but in a nice way. It’s nice to see you in that environment that you’ve talked so much about.

★ There is nothing bad since we are not dealing with each other ^^If we dealt with eachother on a work basis it would be ground for more arguments.

 

 

 

Vad tror ni, kommer det bli vanligare i framtiden att vilja hitta en partner en kan jobba ihop med? Eller är vi bara helt dumma i huvudet och kommer ångra det här inlägget snart? Vore awesome att höra om ni har några funderingar eller erfarenheter i detta!

 

 

 

My favourite posts about us as a couple:

The story of how me met
A midnight surprise
A dream of a house
Overexposed memories
Hackney mornings

 

 

Linn

Follow my blog on Bloglovin and Instagram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Så himla fint!!

  Jag och min kille träffades på jobbet. Han hade jobbat ett drygt år när jag började och efter ett par månader började vi träffas på fritiden, av en slump egentligen, och sen dess har vi hållit ihop. Idag arbetar vi fortfarande kvar på samma arbetsplats och arbetar ihop i en hel del projekt. Han är nämligen programmerare och jag jobbar med affärsutveckling, så för oss är det inte bara att vi råkar arbeta på samma kontor, vi jobbar MED varandra också.

  För oss är det helt klart att skilja på jobb och förhållandet som fått det att fungera. Att vi på jobbet alltså inte beter oss som ett superförälskat kärlekspar som hånglar i konferansrummen, utan är vi på jobbet så jobbar vi. Det har gjort att både vi två, våra chefer och våra kollegor har en avslappnad syn på att vi utöver att vara kollegor också är partners.

  Ellen 2016-11-12 11:44:49 http://lindbergellen.com
  Svara
 • Gulligaste GIFen!! Och ni är gulligaste paret.

  maja 2016-11-11 17:45:02
  Svara
 • Jag och min kille driver företag ihop, ibland underbart och ibland astufft. Men är 90% tiden mest stolt över oss som klarar det och reder ut saker ihop. De bra sidorna hos oss är ju samma oavsett vad vi gör ihop, jobbar eller handlar tacos <3 Heja er och lycka till, jag tror på er!!

  Kajsa 2016-11-11 17:25:13
  Svara
  • Svar på Kajsas kommentar.

   Gud vad spännande! Skitcoolt ju. Vad är det för företag ni har ihop? Vore spännande att höra. Och jag håller absolut med! Fast blir ändå förvånad för får se ännu fler sidor av vandra på jobbet. Tack för superfin pepp!

   Linn 2016-11-12 12:46:36
   Svara
   • Svar på Linns kommentar.

    Småskaligt programmering och webdesign /// att jag skriver lite ibland om det behövs! Det är iofs sant, en är ju lite annan när en träffar kunder / medarbetare -ish. Men kan såå känna igen det där med hur en typ blir nykär när andra i ens jobbomgivning tycker att ens bästa person är duktig!! Ha en fin helg <3

    Kajsa 2016-11-12 13:39:52
    Svara
 • Jag träffade min pojkvän på jobbet, men han var min chef.. och även om det var i en rätt chill bar så resulterade det i lite irritation från vissa på jobbet. Dock hade vi väldigt kul när vi jobbade ihop och sket i resten så mycket som det var möjligt. Och känner verkligen igen det där med att det är sjukt attraktivt att se sin partner i en jobbsituation. Bidrog säkert lite till att jag föll för honom.. hehe

  Julia 2016-11-11 14:29:35
  Svara
 • Fan vad fint att det funkar bra! Jag träffade min kille på jobbet men han skulle precis byta avdelning så vi har mest sett varandra i korridorerna på en stor industri. Men känslan av att jag kunde stöta på honom där eller få prata lite i matsalen gjorde mig alltid extra glad.

  Nastasja 2016-11-11 08:12:42 http://nastasjathor.se
  Svara
  • Svar på Nastasjas kommentar.

   Eller hur! Haha känner mig så töntig, men det är så najs. Han är ju min bästa, smartaste person. Tror du att det hade fungerat om ni fortsatte att jobba på samma företag? Och hur var kollegor etc?

   Linn 2016-11-11 12:56:00
   Svara
Linn Wibergs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry