Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

london memories + mura masa + my fave music video

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

fedora – ASOS (similar here) | cashmere cable knit – Magaschoni | denim – cheap monday

 

Alla träd i London rodnar och på lunchen tog jag och Daniel en promenad ihop. Alltså perks med att jobba med någon en dejtar, måste typ göra ett inlägg om det. Hur som så kände jag bara att wow tänk att jag får bo i den här fula staden som är bättre än alla andra. Där känslan av ett krossat fried chicken-ben under skosulan är obligatoriskt när en kliver av bussen, där en flyttar bostad lika ofta som Britter ber om ursäkt (varje mening) och chips anses vare en legitimerad kolhydrat att äta till lunch. Här är det skitigt och jobbigt och äventyrsfullt och inkluderande! Är impad och stolt över att jag var modig nog att som ignorant 19-årig bara flytta hit fast att jag varken hade jobb eller boende eller någonting, och klara det. Kanske ännu stoltare för att jag kämpat för att stanna i över fem år nu. För tusan alltså, den här staden kan mörda dig, men på ett sätt som känns helt värt att bli slaktad för. Den här känslan brukar smyga sig på just om hösten eller med första vårtecknet. När allt är halvkyligt, grått och burrigt, för då är liksom London exakt så som jag hade föreställt mig innan jag flyttade. Fast mer, för hur kan en stad vara så förbannat grå och ändå mer färgglatt än något?

I den andan vill jag tipsa om låten men framförallt videon för Love$ick med Mura Masa ft A$AP Rocky. Båda är så förbannat bra, som en brittisk version av filmen Kids (utan allt det hemska). Det är inspelat på gatan där jag och Daniel bodde 2012-2014 och i höghuset där vi var på lägenhetsvisning i somras. Får ont i magen för att det påminner så mycket om festerna jag och min bästis Olivia rännde på när vi flyttade hit 2011. Så mycket kul, så mycket trasigt, så mycket äventyr.

Had a bloody brilliant day yesterday! London is blushing in red and during lunch Daniel and I went for a walk (perks with working with your lover, I should do a post about that really). Either way I was all of a sudden reminded of that I live in my goddamn London, my fave city. I will always be proud of the fact that I had the courage to move here as a 19 year old, without work, a place to live, a plan to get just that, and that I’ve fought to stay here for over five years. God, this town can murder you, but it has got me wrapped around its finger. Especially when autumn comes around with its wet pavements, icy winds and heavy clouds and make London look just as you imagined it before moving here.

On that note I want to talk about the track, but mostly the video for Love$ick with Mura Masa ft A$AP. It feels like a British, less depressing, version of Kids and is set on the street I lived on between 2012-2014 and this summer we went on a viewing in that exact tall building. It pains me to watch it because I’m brought back to all the nights when I had first moved here with my bff in 2011 and we ran around house parties most nights of the week. So much fun, so much brokenness, so much excitement.

 

Linn

Follow my blog on Bloglovin and Instagram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Jäklar vad spot on på denna menning ”den här staden kan mörda dig, men på ett sätt som känns helt värt att bli slaktad för.”. Blev så fast i den meningen att jag var tvungen att skriva ett blogginlägg om det 🙂 Har hänvisat samt länkat till din blogg från inlägget 🙂

  Malin Johansson 2016-11-23 00:24:00 http://nouw.com/maliness
  Svara
 • Och där bokade jag (nästan) en biljett till London <3

  Bea 2016-11-08 22:21:45
  Svara
 • Den Londonbeskrivningen kan vara inledningen till en roman, fy tusan vad duktig du är!

  Alva 2016-11-08 17:36:26
  Svara
  • Svar på Alvas kommentar.

   Men alva!!! Du skämtar <3 Borde kanske skriva den där romanen ändå, har så dålig självförtroende i mitt skrivande just nu så tack för peppen, det behövdes!

   Linn 2016-11-09 00:16:21
   Svara
 • Drömt om London i flera år tack vare din och Lovisas blogg och känns konstigt att jag nu är här.
  Allt känns så nytt, läskigt men ändå bra och värt det på något sätt och jag längtar så tills en känner sig hemma här!

  Emilia 2016-11-08 17:17:58 http://eewmiliaa.blogg.se
  Svara
  • Svar på Emilias kommentar.

   Alltså SÅ COOLT att du vågade, heja heja dig! Hoppas att det går super och hör av dig om du behöver hjälp med något <3

   Linn 2016-11-09 00:16:58
   Svara
 • Men åh ja, skriv om att jobba och dejta! Jag och min kille träffades på vårt jobb, började ses privat och har nu vart ihop i två år. Vi jobbar fortfarande ihop (han är programmerare och jag jobbar med affärsutveckling) i projekt och det funkar hur bra som helst för oss. Vore fint att höra andra i samma situation!

  Ellen 2016-11-08 09:37:00 http://lindbergellen.com
  Svara
  • Svar på Ellens kommentar.

   Ja men det borde jag verkligen göra! Är ju säkert helt annorlunda när en träffats på jobbet istället som vi som jobbar ihop efter att vi dejtat i flera år, men det går bra. Ser till att pyssla ihop ett inlägg i veckan. Puss!

   Linn 2016-11-09 00:17:53
   Svara
 • Dette innlegget ❤❤ bodde i London i tre år og elsker byen,men du setter ord på den følelsen mye bedre enn meg.

  Pernille 2016-11-08 07:28:34 http://halcyonyouth.wordpress.com
  Svara
Linn Wibergs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry