Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

short documentaries ft inspiring women

Har alltid trott att jag är en morgonmänniska men har insett sista åren att nä, det är jag inte. Känner att jag behöver lite motivation och ett lyft såhär en måndag! Även om du är en morgonmänniska så kan det vara najs med några inspirerande minidokumentärer om awesome brudar igen! Vi kör:

Always thought I was a morning person but these past few years I’ve definitely come to realise that I am not. Even if you are I thought it could be nice to start the day off with some inspiring mini documentaries about awesome chicks. Let’s check ’em out:

Screen Shot 2016-06-14 at 17.12.38

Namibia by Maceo Frost

Kuba rankas som en av de bästa länderna i boxning, men trots det så är kvinnor förbjudna att tävla ”because women should protect their beautiful faces”. Namibia har trots det tränat i åratal för att motbevisa detta och få regeringen att ändra lagen. Kort men alltså oj vad jag önskade att den var längre.

Cuba ranks as one of the most successful countries in boxing. Despite this, women are not allowed to compete ”because women should protect their beautiful faces”. Namibia has been training for years to show the government that they should lift the ban.

Screen Shot 2016-06-14 at 17.10.20 Screen Shot 2016-06-14 at 17.10.09

The Amazonian Tribespeople Who Sailed Down the Seine by the Guardian

Nina Gualinga är halvsvensk från Kichwa-stammen i Amazonas i Ecuador där de tror att skogen är en levande varelse där människor, plantor och djur lever i ett slutet kretslopp. Vi får följa med när de kämpar mot oljeföretagen som vill exploatera deras land. Så jävla mycket integritet, vidom och stolthet som hela världen borde se. Vill bara utplåna typ alla storstäder.

Nina Gualinga is from the Kichwa tribe in the Amazon in Ecuador where they believe in the ‘living forest’, where humans, animals and plants live in harmony. They are fighting oil companies who want to exploit their ancestral land. A moving story of integrity, wisdom and pride that the whole world needs to see.

 

Screen Shot 2016-11-06 at 23.13.06 Screen Shot 2016-11-06 at 23.13.31

Losing a Leg Didn’t Make This Woman Feel Any Less Beautiful | Dispelling Beauty Myths

Bloggaren och allmänt badass Mama Cax var 15 när en aggressiv form av cancer tvingade henne att amputera sitt högerben. Hon pratar om sin resa från att i skam alltid gömma sin funktionsnedsättning till att lära sig älska sig själv och därmed bli en ikon för personer med funktionsvarieringar. “This label of a person with a disability, or ‘an amputee’… There’s nothing wrong with that. It’s the same label as being a woman or being a black person; it’s just a label.” 

Badass style blogger Mama Cax, who was 15 when an aggressive form of cancer claimed her right leg from the hip down, talks about her journey from trying to cover up her disability to teaching her how to love herself and becoming an icon of courage for amputees around the world. “This label of a person with a disability, or ‘an amputee’… There’s nothing wrong with that. It’s the same label as being a woman or being a black person; it’s just a label.” 

 

 

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Jag gillar verkligen såna här tips!

  Frida 2016-11-09 17:53:45 http://instagram.com/fridamyemilia
  Svara
 • Skönt att du tog det på rätt sätt! <3

  Madeleine 2016-11-08 17:56:04 http://sisterdisco.blogg.se
  Svara
 • Tack för tips, så jäkla tacksamt när en vill lägga sig under täcket så ofta som möjligt nu! Dock måste jag göra en liten input apropå ‘Loosing a leg’. Det är ganska olämpligt att använda ordet handikapp/handikappad då ganska få som har tolkningsföreträde föredrar det pga väldigt gammalt. De flesta föredrar funktionsnedsatt, funktionsvarierad och ja, en del funktionshindrad. Vet inte vad personen i dokun själv säger, men använder en som normfungerad något av de första två orden så är en ‘safe’. Nu är jag själv normis men har berörda personer i min omgivning nästan hela tiden pga kompisar och assistentjobb och detta är vad jag lärt mig. Och I know, finns inte lika många motsvarigheter på engelska som på svenska. But anyway, bara så att du vet 🙂 Tack igen för tips!

  Madeleine 2016-11-08 01:04:17 http://sisterdisco.blogg.se
  Svara
  • Svar på Madeleines kommentar.

   Men alltså gud vad bra att du säger det här så att jag vet! Så klumpigt av mig, vill ju absolut inte få det att låta då. Ändrar på en gång! <3

   Linn 2016-11-08 08:28:31
   Svara
 • tack för dessa tips!!

  rebecca 2016-11-07 10:56:33 http://spaceherosuits.webblogg.se
  Svara
Linn Wibergs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry