Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

How to find secret gigs in your city

Det är fredag vänner! Och höst! Och helg! Jag vill bara gräva ned mig under täcket och läsa böcker hela helgen. Men, jag har planer. Bl.a. en stor fest på baren jag jobbade på. Men först, ett tips som ni bara måste checka på en gång:

It’s Friday friends! And autumn! And weekend! I just wanna bury myself under my duvet for the rest of the weekends and read all new books I’ve ordered. But, I have plans. Fun ones though, like a big party at the bar I used to work at. First our thought, something you need to check out straight away:

 

Processed with VSCO with hb2 preset

 

Processed with VSCO with hb2 preset

 

Processed with VSCO with hb2 preset

Daniel & I at Sofar Sounds a couple weeks ago

 

 

Ni vet dom där intima, hemliga spelningarna en kan hitta på youtube? Med hipsters som dricker vin på golvet i någon sagolik byggnad och en tänker hur i hela får en ens reda på sånt här?! Håll i er, jag har nämligen hittat var, och det heter Sofar Sounds.

Det är ett nätverk världen över som vill ta tillbaka magin med live musik. Grundat i 2009 fixar alltså dessa människor intima livespelningar i folks vardagsrum som alltid har det där typiska med ljus överallt, orientaliska mattor på golven och indieluggar som gungar i takt. Kanske inte, men det är hur som helst i allt från fallfärdiga warehouses, ett stängt fik eller i en lyxig våning med bara max två dussin personer i publiken. Du tar med egen dricka och får inte fota eller prata under spelningen, vilket är förvånande skönt. Bara lyssna.

Så du väljer staden du vill gå i och ansöker om en biljett. De som har turen att bli dragna får ett mejl om var det är dagen innan men får inte reda på vem som spelar förrän du kommer dit. Då kan det vara allt ifrån en världskändis till någon som inte har skivkontrakt då de tycker att alla musiker förtjänar lika mycket respekt.

Daniel och jag var på en för några veckor sedan och jag kan verkligen rekommendera det! Kanske inte exakt min musiksmak på alla som spelade men det var definitivt värt upplevelsen.

 

Här kan du hitta Sofar Sounds i Stockholm där Silvana Imam bl.a. gjorde ett framträdande! Och om det inte finns i din stad än, kontakta dom och organisera ett event eller se till att haffa biljetter till nästa semester.

 

You know those videos of super intimate, secret gigs with famous artist in some fancy flat with hipsters sipping red wine on the floor? Ok, guys don’t hold your breaths anymore – cus I’ve found it, and it’s called Sofar Sounds. 

A global community set out to bring the magic back to live music. Founded in 2009, Sofar Sounds offers artists and music fans the unique opportunity to perform and experience intimate gigs in packed living rooms regularly. 

The spaces are usually incredible with the typically candlelit vibe set in everything from a derelict warehouse, closed off cafe or somebody’s grand flat. Either way the gig is intimate with only perhaps a couple dozen people, you bring your own drinks and are not allowed to photograph or speak during the show.

You basically pick your location and apply for a ticket on one of the dates. If you get picked you will be sent the location the day before, but not until you get there you will know who is playing. They believe that all artists should be treated with equal respect, whether they’re well-known or not. 

If it’s not in your city yet, get in touch with them and help them organise the first gig!

 

 

 

Linn

Follow my blog on Bloglovin and Instagram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Så bra, tack för tips!!

    Jenny 2016-10-15 12:07:22
    Svara
  • Dör en smula åt hela den här grejen?? Såååå fint!! Det är vid sådana här tillfällen jag svär över att inte bo i huvudstaden utan istället mitt i smålands djupa skogar. Fan.

    Ellen 2016-10-14 10:53:11 http://lindbergellen.com
    Svara
Linn Wibergs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Joanna Swica
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Home
Jannike Ebbing
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry