Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

sisterhood and golden nights on a fancy roof

Party-at-Scandic-Anglais-RooftopView-from-Scandic-Anglais-Rooftop,-Stockholm

Fredag kl 17.00 och Moa, min lillasyster slutar jobbet så jag tar tåget tillbaka in till stan. Hon har mina bästa snacks i ena handen (ostbågar) och min bästa dricka i den andra (cava). Vad kan jag säga, I’m easy to please. I hennes rum turas vi om att köa låtar vi hittar och använda hennes highlighter, som systrar gör. Sen tjafsar vi om sånt vi inte kommer minnas, som systrar också gör. För många låtar senare föser hon in mig i en betald taxi som tar oss till en fest för tv-kanalen hon jobbar för. She’s got my back nu, ni vet.

Friday at 5pm and Moa, my lil sis, finishes work so I take the train back to the city. She brings my favourite snacks (ostbågar) and my favourite drink (cava) and we take turns queueing tracks and using the highlighter, like sisters do. Then we snap at each other, like sisters do too. Too many queued songs later Moa ushers me into a taxi that takes us down to a party for the tv broadcaster she works for. My lil sis has got my back now you know.

Scandic-Anglais-Rooftop,-StockholmMoa-Wiberg-atScandic-Anglais-Rooftop-Stockholm

En hiss upp i evigheten och på tionde våningen kliver vi ut bland slickbacks och utsökta, kylda viner. Över takkupor, picnic-filtar och dansande bara ben ligger fredagsnatten glödande och bara väntar på att få bygga upp morgondagens fabulösa huvudvärk. Äh, men hur kan en natt få vara så frikkin’ sweet?

An elevator ride to the 10th floor and we step out to see the Friday night lay amber and warm, enclosing every rooftop, picnic blanket and barelegged dancer of Stockholm. The wine is chilled and exquisite, just like the designer attire everybody is wearing, and is just waiting for us to build up tomorrow’s headache. Seriously though, life can be pretty sweet huh.

Sunset-over-stockholm,-Scandic-AnglaisPicknick-i-humlregården Scandic-Anglais,-Rooftop-StockholmParty-at-Scandic-Anglais-Rooftop-in-StockholmView-from-Scandic-Anglais-Rooftop-Stockholm

Vi är mitt i den skandinaviska sommaren så klart himlen aldrig blir mörk, men när den några timmar senare i vilket fall skymmer drar vi ner till de vanliga dödliga för varmkorv på gatan. Vår pappa kommer incyklandes bland alla vingliga stilettklackar och styrkta designkavajer för att sippa irish coffees med oss på någon bortgömd uteservering de sista timmarna. Livet osv.

We’re in the midst of northern scandinavian summer and the sky never transits into darkness. But when it quite a few hours later almost hits something similar to dusk we climb back down to the common people like us to have hotdogs from a stall. Our dad arrives between wobbly stilettos and starched suits on his bike just to spend the last hours of the night sipping irish coffees with us in some forgotten patio. Life etc.

 

read more of my
tiny stories

 

 

 

Linn

Follow my blog on Bloglovin

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
  Linn Wibergs webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Home
  Jannike Ebbing
  Lifestyle
  Sara Che
  Lifestyle
  Sophia Anderberg
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Hälsa
  Joanna Swica
  Mode
  Emma Danielsson
  Mode
  Paulina Forsberg
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Evelina Andersson
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Mathilda Weihager
  Lifestyle
  Mitra Javadi
  Lifestyle
  Cassandra Lundgren
  Lifestyle
  Cassandra Klatzkow
  Lifestyle
  Fanna Ndow Norrby
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Mode
  Imane Asry