Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

oh girl

Linn-Wiberg-2016-Kenya

Jag skriver på min roman och allt blir bara förjävligt. Jag är i chock; var det här det bästa jag kunde. Hur fan ska man kunna leva på det här! Inuti gör framtiden ont (bokstavligen, för magsåren kittlar till) och herregud hur ska det här sluta. Kanske borde jag kapitulera, jobba med admin, få in en lön, betala mina jävla bergsmassor till lån. Fast jag vet att jag skulle sörja min självbild, jag är för arrogant, tror att jag kan för mycket. Ja ni hör ju.

Vi pratar om att gestalt gestalta gestalta och inte beskriva, okej? Jag svär, himlar med ögonen, drömmer om fyllenätter och läser böcker om att ligga med rockstjärnor. Kan man inte bara få ha kul? Sen lyssnar jag runt 64 gånger på Justin Biebers nya låt som inte fick plats på hans platta, för lite så känns det. Jag får inte plats i bilden av mitt eget liv och det är så klyschigt att jag blir illamående. Ungefär så känns min text, och ändå kan jag inte sluta. Ironi.

edit: Har nu dansat ilsket och hett till Formation fyra gånger på rad och jag är tillbaka på banan. Känner mig såhär.

Justin Bieber – Oh Girl

I type up scenes for my novel and everything turns to shite. I am literally in shock; is this the best I can do? And I expect this to become my carreer! Inside me my future aches (literally because me ulcers are making comeback) and I’m wondering how the hell this will end. Will I ever get a job again? Maybe I should just succumb, take an admin job, actually get a salary and start paying off the mountains of student loans I’ve gladly built up. But I know that I’d grieve my self perception, I’m too arrogant, believe too much that I somewhat have it in me. Holy shit, just listen to me.

Instead I just listen to Justin Biebers new track that didn’t make it onto his album, because that’s a bit how I feel. I’m not making it into my own image of my life. Lol.

edit: I’ve now danced furiously and hot to Beyonce’s Formation four times and I’m cured. Instead this is me now.

Linn

Follow my blog on Bloglovin

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • hej vad stört jag läste igenom din blogg alltså vet ej hur jag hamnade här men tyckte den verkade spännande hursomhelst så såg jag att du skrev sen gick jag in på min kurs och sökte på ditt namn och fick fram någon som hette med enkelv, är det du?
  jag går iallafall samma kurs och jag vet inte, har också ångest typ jämt pga – kan jag ej få ur mig bättre? senast igår vid inlämningen. hm ja, vet inte vad jag egentligen ville, kanske bara ville säga hej och typ prata med någon om det här med att skriva?

  clara 2016-03-31 17:49:25
  Svara
  • Svar på claras kommentar.

   Ja det är jag minsann! visst är det dödssvårt! får massa prestationsångest och underlevererar massor tror jag? hur går det för dig? vore fint att prata med någon om <3 <3

   Linn 2016-04-08 15:38:24
   Svara
 • Känner exakt likadant fast med musiken. Man har en bild av hur man vill att sitt liv ska vara och när det inte är de så är ångesten så brutal att man vill spy. Men tänker ändå att man har ett fucking syfte i livet och tamejfan på att det är musiken för mig och skrivandet för dig. PUSS

  Emma 2016-02-28 20:12:11 http://instagram.com/emmanyden
  Svara
 • Jag skriver också, och vet hur ångestladdat det är. Men som Hemingway sa – ”The first draft of anything is going to be shit.” Kräk ut ett kasst första utkast utan att döma det (eller dig själv), och polera det efteråt.

  Ta en titt här och se om du kan använda dig av dessa underbara råd och metoder, som Guardian har skänkt oss alldeles gratis: http://www.theguardian.com/books/2012/oct/20/writing-your-novel-30-days-method

  Och läs Big Magic, om du vill lära dig att arbeta kreativt trots – eller t.o.m. med – din rädsla! http://www.amazon.co.uk/Big-Magic-Creative-Living-Beyond/dp/1408866730/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1456395734&sr=8-1&keywords=big+magic

  Lycka till & happy writing!

  Kajsa

  Kajsa 2016-02-25 11:25:11
  Svara
 • Var det inte Einstein som sa att intelligens och ångest lever i en slags symbios? Jag brukar alltid tänka så när jag gör någonting jag vill leva för: Om det inte innefattar ångest och tvivel satsar jag inte tillräckligt mycket. Så du är antagligen på rätt spår. Sven Lindqvist har skrivit så fint att ”motståndslös dikt gnistrar inte”. Leta upp några uppgivna citat från författarkollegor att ha till uppmuntran! (Och om du skulle vilja att en förläggare ögnar något utkast så är jag en sådan.)

  Jo 2016-02-24 22:49:46 http://returforlag.se
  Svara
 • Men åh jag känner EXAKT sådär !!!! Det är jobbigast i livet fasen

  My 2016-02-24 19:44:43
  Svara
 • Vad jobbigt, men tänk att allt sånt där går i vågor, kämpa dig igenom och tappa inte tron på dig själv, så kommer det säkert kännas lättare om ett tag. Jag är väldigt nyfiken på ditt skrivande, har sett att du nämnt några gånger att du skriver på en roman men det känns som om jag missat nåt – vore kul om du vill berätta mer om vad det är du skriver på, om du fått bokkontrakt och om du fokuserar helt på det nu?

  Malin 2016-02-24 18:31:31
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Det går verkligen i vågor blä! Men du har rätt, snart går det väll bättre igen. Kan absolut skriva om det mer! Men kort så kom jag in på Kreativt Skrivande II på Luleå Tekniska Universitet där kursen går ut på att skriva ett bokmanus, så det håller jag på med.

   linn 2016-02-24 18:44:40
   Svara
 • Kan ingenting om hur en ska skriva men vet att jag älskar allt du lägger ut här. Alla känslor du förmedlar, situationer du beskriver och meningar du sätter ihop. Tror på dig!

  Nastasja 2016-02-24 17:35:25 http://nastasja.blogg.se
  Svara
  • Svar på Nastasjas kommentar.

   Du förstår inte hur mycket det här hjälper! Himla skittext men det går så mycket lättare när någon tror på mig <3

   linn 2016-02-24 18:02:13
   Svara
 • I feel ya! Have those thoughts too but your writing is so good. Creative processes can be hard at times! It’s so different than a ”normal” job. It’s almost like therapy and your job into one. Sometimes it flows out of you and sometimes it sucks haha. But you are awesome and you can do it!! 🙂

  margareth 2016-02-24 17:23:44 http://www.maggyloves.nl
  Svara
  • Svar på margareths kommentar.

   It’s so hard! I sometime long for a non-creative profession just to be able to go to work, do what’s asked and go home. But then I think nah. I have too much craziness inside, so if it doesn’t come out in creativity I would probably go nuts! thanks for the support though babe xx

   linn 2016-02-24 18:00:55
   Svara
 • Alla har skrivkramp ibland, till och med de bästa av författare. Kämpa på, du är grym!

  Kaneli 2016-02-24 16:35:30 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • Ge inte upp, skrivkrampen kommer släppa och då kommer du minnas varför du måste skriva. Du är så bra! Glöm det inte.

  nicole 2016-02-24 14:35:24 http://nicolewall.devote.se
  Svara
  • Svar på nicoles kommentar.

   vad glad jag är att du säger det, fan det känns så dumt och svårt just nu! hoppas det släpper snart <3

   linn 2016-02-24 15:55:24
   Svara
Linn Wibergs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind