Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

kick flares & killer boots

Blogger-outfit

Asos-kickflares-and-motelrocks-tank-top

Linn-Wiberg

Hexagon-gold-necklace

Hexagon-necklace

Blogger-outfit-Linn      Leather-purse

Leather-purse-vintage-outfit-blogger

Kickflares-and-leather-boots-outfit

Asos-Kickflare-Twill-Trousers

Linn-Wiberg,-Kenya-2016

top Motel Rocks / kick flares ASOS / hexagon necklace Etsy / silver choker ASOS / boots & purse vintage

Vädret här i Nairobi är ultimat. Temperaturen ligger alltid och flirtar mellan 26-27 medan moln, sol och spöregn skiftar varje timme. Så du kan i princip ha på dig vad som helst och aldrig frysa eller svettas. Igår var vi på en second hand-marknad för att samla på oss fynd och jag hittade skinnväskan och bootsen här över. MUMS.

Vintage här i Kenya är helt otroligt! Västvärlden lassar över donerade kläder som sedan säljs billigt på kilo till lokalbefolkningen som i sin tur kan starta sina egna butiker och stånd för att försörja sig. Så mycket bättre än att ge bort det gratis (vilket självklart också är super och görs i kris) eftersom att folk blir självförsörjande och inte beroende av bistånd på samma sätt. Det skaver när jag ser erbjudanden i Europa med företag som menar väl med ”köp en cykel så ger vi bort en i X u-land”. För varje cykel som då ges bort så förlorar den som faktiskt kämpat med att starta en egen cykelbusiness en kund. Initiativ att hjälpa småföretagare eller utbildning är så mycket bättre! Hur som.

Weather in Nairobi is ultimate. The temperature is constantly playing around 26 with clouds, sun and pouring rain alternating every hour. Therefore one can wear jeans as much as skirt, a jacket if one would like or tank tops. Yesterday when we went to a second hand market to bunker up on gems and I found this leather purse and these boots. YUM.

The vintage here is INSANE. The western world are sending truckloads with clothing donations which then are sold very cheaply to the local community who can then set up shops and start their own little businesses. A lot better than giving away for free (which of course also is done when needed) as people become self-sufficient. It upsets me seeing all the initiatives in Europe ”buy a bike and we give one away for free in x developing country”. For every bike or thing given away for free, somebody who actually has started up a business in that country is losing a customer. Initiatives to help small business or education is so much better! ANYWAYS. 

Linn

Follow my blog with Bloglovin

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • väskan var ju dösnygg. 😀

  linda 2016-02-10 16:27:47
  Svara
 • Hej Linn!
  Jag är taggad på att bli bättre på engelska och har därför funderat på att åka på någon slags kurs i London eller någon annan stans i England. Du verkar ju vara superkreativ, så jag undrar om du har någon koll på kreativa kurser (t.ex. foto eller annat) där man skulle kunna få prata lite engelska mest bara för vanans skull? Eller har du något annat tips på hur man skulle kunna öva på sin engelska?

  Johanna 2016-02-10 13:42:44
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Hej! Vad spännande! Klart du ska göra något sånt kul. Jag har ingen aning om kurser faktiskt, men det finns säkert massor. Tror dock att england är rätt dyrt? Men googla! Mitt tips är annars att egentligen bara åka hit (eller till något annat engelsk-språkigt land) och ta ett jobb för då tvingas du att kommunicera och prata prata prata. Lycka till! xx

   linn 2016-02-10 13:48:05
   Svara
 • SA VIKTIG GREJE ATT TA UPP OCH SA SNYGGA KLADER!!

  STINA 2016-02-10 12:03:50
  Svara
 • Wauw, you’ve got clothes with a beautiful story now! That’s so cool about vintage & so awesome that you travel much. By the way, the light in your pictures is insane! I think there’s different light in Afrika? Amazing for pictures!

  margareth 2016-02-09 17:06:16 http://www.maggyloves.nl
  Svara
 • Jag ÄLSKAR vad du gjort med håret

  Sophie 2016-02-09 13:08:28
  Svara
Linn Wibergs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Fannie Redman
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind