Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

exploring wapping & an annie leibowitz exhibition

image

Efter att ha skickat in utkastet till min roman(!) på måndagen till kursen jag går i kreativt skrivande förtjänade jag en paus i att vara produktivit. Så igår bokade jag en date med Lovisa. Vi möttes upp i Wapping, strax norr om floden, där jag inte varit sedan jag och Olivia brukade umgås med ett par killar som bodde där 2011.

Having submitted the outline for my novel (!) on Monday I felt like I deserved a break in my productiveness. So yesterday I booked a date with Lovisa. We met up in Wapping, just north of the river, where I haven’t been since me and Olivia used to hang out with a couple of guys who lived there in 2011.

Annie-Leibovitz-in-Wapping

Vi var där för att se Annie Leibowitz utställning Women: New Portraits.

This time we were there to see Annie Leibowitz exhibition Women: New Portraits.

Annie Leibovitz

Det var väldigt litet men perfekt för vår lilla utflykt. Om jag ska vara ärlig var jag mest imponerad av själva byggnaden utställningen höll till i. Kanske orättvist eftersom att mitt hjärta är ruskigt svag för förfallen arkitektur. Annie Leibovitz är en svincool och hennes porträtt på kvinnliga profiler utmärkta. Jag önskar dock att de funnits som stora prints istället, med beskrivningar till eftersom de nu var tagna ur sina sammanhang.

Lovisa och jag satte oss ner för att beskåda porträtten som bläddrades förbi medan vi pratade om irriterande klasskamrater, misslyckades fotografer och smärtsam kärlek. Allt som vi inte hunnit med sedan vi sågs innan jul.

It was tiny but perfect for our little trip. To be honest I was most impressed with the dilapidated building though, as my heart is weak for fallen architecture. Annie Leibowitz is such a badass and her work excellent. I just wish there would’ve been large prints and more descriptions to the pieces because they were a bit taken out of context.

Lovisa and I sat down to watch the portraits roll by as we talked about annoying classmates, failed photographers and love.

Wapping-in-London

Efter 30 minuter var vi klara. Wapping var lika romantiskt brittiskt som jag mindes det, med övergivna kullerstensgator och regn regn regn.

After 30 min we were done. Wapping was just as romantically British as I remembered it, with deserted cobbled streets and rain rain rain.

Lovisa-Ranta-Jan-2016

Resten av dagen tillbringades på olika kaféer och vintagebutiker runt östra London. Det hällregnade och var sådär eländigt bara England kan vara, och ändå gjorde det oss inget. Genomblöta drack vi tillslut te i min säng och pratade om sociala normer och vänskap som tar slut medan min flatmate gjorde så att vi fick strömavbrott fyra gånger. Många gånger kom vi in på att flytta härifrån för fan vilken jobbig stad det är. Sen insåg vi att det hade vi nog aldrig klarat av.  <3

The rest of the day was spent at various cafes and vintage stores around east London. It was pouring down and miserable and we were having the best of times. Around 7pm we laid in my bed drinking tea and talked about moving away from London, social boundaries and ending friendships whilst my flatmate fucked up the electricity four times. <3 We had met up to do work but whatever, sometimes the conversations girlfriends between are more important.

 

Linn

 

Follow my blog with Bloglovin

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Åh jag får en sådan London-längtan varje gång jag klickar in på din blogg! Den staden har något som ingen annan stad har, enligt mig.

  Bea 2016-01-31 21:39:05
  Svara
 • Du rockar på engelska, men jag absolut älskar när du skriver på svenska. Blir pirrig och det tar mig tillbaka till Grodprinsbubblan jag och mina budds var i för flera år sedan.

  Michelle 2016-01-30 21:15:55
  Svara
 • Hi!
  I was wondering if you have any reccomandations for a good place to have a cup of tea in central London? I am really craving a good slice of cake!

  Live 2016-01-28 22:36:53 http://saltkaramell.blogspot.com
  Svara
  • Svar på Lives kommentar.

   Hmm! If you are looking for high tea I can recommend the dreamy Sketch (http://linnwiberg.metromode.se/2015/12/12/afternoon-tea-at-david-shrigleys-pink-room-at-sketch/), although if you’re just looking for a cuppa midst shopping or something I’d recommend FreeState Coffee in Holborn, Monmouth Coffee anywhere but especially Neil’s Yard by Covent Garden and then lastly Flatplanet by Carnaby Street. Hope that helps! xx

   linn 2016-01-29 11:38:15
   Svara
 • Roligt med svenskan! Och med Lovisa, önskar att hon kunde uppdatera sin blogg. I miss it

  Sophie 2016-01-28 14:58:36
  Svara
 • Du har en fantastisk blogg och ett riktigt härligt språk! Men, det är lättare att förstå och flyta med när du skriver på engelska, syns tydligt att det var så du först skrev och sen översatte till svenska. Kanske det gick lite för snabbt? Brukar vara så för mig i alla fall. Lite konstruktiv kritik bara, du är grym!! <3

  Johanna 2016-01-28 14:28:53
  Svara
Linn Wibergs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Joanna Swica
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Sophia Anderberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Emma Danielsson
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Hälsa
Jenny Sunding