Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

A January day in London

Danielle,-January-2015 It was a Thursday right at the beginning of the year and I had decided to take a few days off school despite that fact that I basically just came back from our holiday in Canada. It’s needed occasionally though, to prioritise kissing and long talks with friends in front of solving briefs. Dani,-January-2015 So I caught a plane to London and Daniel and nothing but resting in bed watching some rubbish series. On the Friday he left for work and I walked the damp street down to Danielle’s flat. Dani,-London None of us had like a single penny left after the holidays. Not that we ever do or ever have in London town. But she managed to stir together some plane quinoa that we had together with some tea. I hadn’t seen her in a long while and lots had happened to my Canadian queen. She laid in her bed, talking about love and jobs and futures whilst a radio recording played on vinyl. I questioned her about everything then told her about Toronto as I went through all of her clothing rail. We decided that next summer it’s time for us to go back to Canada together and not wear anything but dresses and fill our suitcases with second hand furs. Clapton-2015 Around three we said bye as she is a working woman and had so cycle off to her job. I walked the short distance back to Daniel’s to sip coffee in his window and edit photos. It would suit me so well, not having a nine to five job but be able to see some sunlight instead. I didn’t leave the block all night but as Daniel got home we walked around the corner to the tiny Italian restaurant. They have their sign in Comic Sans and seats exactly 15 people, but make food for gods. Daniel’s old flatmates are there already and I had missed them so dearly. It’s funny that some people just pinch your heart a little extra. Lovisa,-Jan-2015 With clinking off license bags we walk back home from the dinner and find my dreamy Lovisa standing by the gate. She’s a south londoner now, that little traitor. But honestly, I am slightly tempted myself to move to cheaper areas some day. As long as I’m in London. I think we kind of have the same emotional curve this year, and even though it’s disgusting to have friends feeling like shit, it is somewhat a great fucking comfort too. Danielle,-Claption-2015Danielle,-Jan-2015 Danielle arrives straight after work wearing her new sky high heels and I get her tipsy immidiately. Clapton-January-2015Jared-and-Daniel,-2015 Jared and Olli and Seb and Anthony join us as well. All the unmatching glasses in the cupboard get handed out and we go through Pitchforks top 100 tracks of 2014 with large disagreements. Linn-och-Danielle,-2015 Not once does my mind touch upon school and all the work I’m suppose to be doing, and it’s such a relief. I don’t know what this part of town does to me. It is somehow filled with struggles and mold and bad salaries and evil landlords, but still it manages to erase all of my problems so that I can feel completely carefree. We are all in this shit together. I don’t even remember that it in fact isn’t even my home anymore and won’t for another few days. Bless.

 

Linn

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Totes agree att det är skönt när någon annan förstår ens emotionella kaos samtidigt som en aldrig vill att någon nära ska känna av det.

  Nastasja 2015-02-17 19:22:33 http://nastasja.blogg.se
  Svara
 • Hej! Jag har en liten fråga med hur du ser på alkohol typ, i bloggar men också i världen och ja men i konversationer i vardagen och sånt där. Obs fösöker absolut inte vara dömande eller något sånt men är nyfiken på olika förhållningssätt kring det! För jag är själv en liten tonårstönt fångad i en tjugoårings kropp och ca älskar att vara full (vet ej när gränsen gick till att det inte riktigt är okej att säga längre? heh.) men ja, har liksom haft så himla många härliga konstiga knäppa livsroliga moments när jag inte varit nykter, alkoholen har liksom tagit upp en del av mitt liv de senaste åren och den figurerar i många av mina anekdoter och finns med när jag berättar eller diskuterar saker som hänt och bla bla bla. Vet i teorin att det är fett dumt egentligen (eller?) att konstant lägga mer fokus och mer romantisera den alkoholkulturen som redan finns i samhället men samtidigt vill jag ej ”radera” nåt som ändå figurerar rätt friskt i mitt liv? Ja kanske sjukt oklar fråga men det känns härligt med en blogg som ej är våldsamt censurerande för ”dåliga” vanor eller vad en ska säga och jag tycker absolut inte att alla ska vara några slags fairy god mother felfria förebilder eller act like it bara för att en existerar på en offentlig internetsida men jag var bara nyfiken på om du funderar på sånt här eller känner ”press” att förhålla dig till det på nåt sätt? Tycker förresten att denna blogg är så himla drömmig och fin ha det så bra puss kram!

  Miranda 2015-02-17 14:48:49
  Svara
  • Svar på Mirandas kommentar.

   Hej! Fint att du skriver sånt här. Det är inte helt lätt alltid att veta! Jag försöker precis som du säger att ge en annan bild av en förebild till tjejer genom att visa att det är okej att ta för sig och inte vara perfekt. Det är okej att inte ha pengar och vara vilsen inför livet, festa och göra bort sig, ångra sig massa gånger och peka fuck you åt världen. Tycker att det är så tråkigt med den stora pressen som ligger på tjejer att vara så ~duktiga~ hela tiden och alltid göra rätt för sig och inte ta snedsteg! SÅ DUMT! Dock så tycker jag att det är viktigt att peka ut att alkohol verkligen inte alls är nödvändigt för att bryta sig ur det ~duktiga flickan~ facket heller! Utan det viktiga är att se vad man mår bra av och göra just det fast kanske samhället säger tvärt om, vare sig det handlar om att raka armhålorna eller bo i en skog eller vara ute sex ggr i veckan. Dock så är alkohol problematiskt eftersom att det är en drog. Känner du att du inte kan klara dig utan alkohol eller att det blir ett substitut när du är ledsen, glad, trött whatever så sök hjälp innan det går snett – jätteviktigt! Men utgå från dig själv, alltid, och inte andra. <3

   linn 2015-02-28 14:14:43
   Svara
 • <33

  Lovisa 2015-02-17 08:34:55 http://radarmagazine.se/lovisaranta
  Svara
 • drömlägenheten

  frida 2015-02-17 08:02:53 http://fridasundqvist.com
  Svara
Linn Wibergs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Man
Niklas Berglind