Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ANG. DROGER OCH VERKLIGHETEN

Linn, jag har läst din blogg till och från i många år, jag tycker att du har ett härligt språk och skriver fint om ditt liv. Dock reagerade jag väldigt negativt på en av dina bildtexter i detta inlägg, då du skriver att ”some people do coke in our bathroom…”, och även om det är något som hänt på festen så tycker jag att det är extremt oansvarigt av dig att romantisera knark på det sättet du gör med den raden. Du har tidigare skrivit om din vän som missbrukat och hur det förstörde er relation. Du har säkerligen massor med yngre tjejer som ser upp till dig, och till ditt spännande London-liv, och jag tycker faktiskt att du ska ta ansvar gentemot dem att inte romantisera en livsstil som du tidigare beskrivit som destruktiv. Jag fattar att knark kanske är en del av London-kulturen hos unga hipsters, och framförallt att det är din blogg och att du publicerar vad du vill, men jag upplever att du använder normaliserande och romantiserande av droger för att dra på känslan av hur galna och farliga ni är, vilket jag tycker är jävligt tråkigt. Du är tuffare och smartare när du inte skriver så. Tack för mig! Hej! uppskattar att du är så ärlig och inte anonym. Jag förstår vad du menar, och att romantisera droger var inte meningen. Å andra sidan så är jag så trött på att de flesta bloggare romantiserar verkligheten (även jag) till en sådan grad att vi (oftast tvingas) strunta i att förklara och beskriva smutset vi också lever i och porträttera oss som sådana som alltid tar varenda rätt beslut i hela denna värld. Min värld är inte perfekt och inte heller jag och mina vänner. En bra förebild är inte perfekt utan står för det imperfekta lika mycket. Och det tänker jag göra. Och då tänker jag skriva om hur vissa tar droger, hur jag gillar sex fast tjejer inte ”får” säga så, om att vara fattig, hur jag mår dåligt över min kropp, att jag skolkar ibland, om mina sexistiska lärare fast min skola/jobb läser här osv. Därför skriver jag om hur droger har förstört flera av mina vänners relationer/liv men jag måste också skriva om vart och hur det händer så att alla som är 16 vet. För precis som att det inte är psykiskt sjuka män som våldtar för det mesta utan nära familj och vänner så är det inte heller bara läskiga idioter som tar droger i gränder. Vet man det så blir det nog lättare att ta sig fram och ta rätt beslut så verkligheten inte blir en shock. Dock verkligen klumpig formulering i inlägget och det ber jag om ursäkt för. För jag vill inte uppmuntra till droger och jag vill förtydliga att det inte var jag eller mina närmsta vänner det handlade om. Däremot står jag fortfarande för att jag skrev om det för det behövs.     A criticism regarding me writing about drugs that I responded to. In English here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Maybe you’re right. Not very constructive – maybe my comment sucks. I’m sorry.

  Lisa 2014-05-09 20:07:26
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   No worries, thanks for the apology! and I’m sure you don’t mean anything bad so no hard feelings. One is just exposed to a lot of unrelated and hurtful criticism when having a blog and I think everybody is better off supporting each other instead. <3

   linnwiberg 2014-05-09 20:55:53
   Svara
 • PS, to clarify: I like that somebody is writing about sex in a free and liberal manner, it’s important for me to note that. At the same time it’d come so much more natural if there wasn’t the constant emphasis that the topic actually is something crass or bold to write about.

  Lisa 2014-05-09 10:20:54
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   I don’t see what point you are trying to make here at all, apart from hurt or diminish me. I’m glad that you seem to be on the same page as me on some point but you go into critiquing me as a person more than what I do, and if it bothers you nobody forces you to read. Girls are already criticised like crazy in society so instead of looking for flaws, why don’t we have each others backs?

   linnwiberg 2014-05-09 10:28:57
   Svara
 • I’m actually not bothered by the coke here, it’s cool, you’re free to do whatever you want. What I weirdly AM bothered by, and I fully realise this probably has more to do with myself and my taste, is how cool your writing wants to sound. How you have a ”huge crush” on every girl on the blog, because they’re all tremendously cool and have ”a rooftop overlooking Hackney”. All the cheesy adverbs. The sentence ”We go down to Aaliyah, as one does”. Yes! As one does! It is perfectly normal to dance to Aaliyah when she is totally hip at this point, but the writing makes it sound like it’s something extra-quirky. Oh Linn, you crazy thing! Dancing to R’n’B from the nineties! All the creative industry-term dropping. For my taste, it’s too obvious. Yes, Linn, we get it. You live in a big city. You are creative. You are hip! You are radical for mentioning sex and showing your middle finger in the pictures. I actually like this blog and I think a little more subtlety would make it so. much. cooler. Let people find you cool themselves, instead of constantly stressing it here. To name an example, for my taste niotillfem manages to strike a very nice balance, concerning this matter. Bottom line: I don’t think you need to try that hard. But maybe that’s just a pet peeve and I’m annoyed because I know deep down I’d secretly like to be as cheesy and boasting as the writing on this blog, but don’t allow myself to be. I laugh at the trying-too-hard, but I think it’s cool you put yourself out there. Maybe that’s what I should tell myself.

  Lisa 2014-05-09 10:17:31
  Svara
 • Vad många inte förstår är att det i London är acceptabelt att dra en lina på en fest helt öppet, vilket också som du vittnar om och ärligt skriver existerar. Sitter man hemma i svedala och tror att parollen är ”knark är bajs” även i London har man tokfel. I London introduceras man tidigt till drogkulturen och den är inte ens skamfull. Heja heja dig Linn för att du belyser för andra om hur det där ”spännande och fantastiska”(varför tror så många att det är så?) londonlivet har trasiga kanter och att allt inte är rosenskimrande. Skriv gärna mer om de ”fula” i Londonlivet, det där som ingen nämner men som alla Londonsvenskar ändå råkar ut för… Har sett en del nyanlända Londonsvenskar hamna i ”man kan köpa alkohol överallt ju! jag dricker typ varje dag det är inte ens dyrt!Jag är inte alkolist” och ”jag festknarkar bara, vilket sker nästan varje dag för det finns alltid en fest..jag kan sluta när jag vill”…heja dig Linn!

  Ettie 2014-04-29 16:36:53
  Svara
 • Det är din blogg och du skriver om din vardag och ditt liv ur din synvinkel, precis som den första kommentaren säger, men jag ser problematik i att dra parallellen säga ifrån till sexistiska lärare och skriva om att ha fester där folk tar kokain. Förstår hur du menar, men för mig går det lite lost, när mycket av de exempel du tar oftast tas upp med ilska och frustration, medan kokaingrejen bara slinker förbi utan kommentar. DOCK återigen; att ha blogg är inte samma sak som att ha ansvar för att allt man gör ska kunna gå igenom ett förebildstest! Och det ÄR ett nöje att läsa din blogg! xx

  Ellen 2014-04-29 10:34:01
  Svara
 • Tycker saken är långt ifrån oproblematisk och textren i det tidigare inlägget är lätt att missförstå. Men du ger ett rätt bra svar och jag förstår helt hur du tänker!

  kaneli 2014-04-29 07:05:38 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • du är så jäkla bra.

  caspian 2014-04-28 21:59:59 http://bonjourcaspian.blogg.se
  Svara
Linn Wibergs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Sara Che
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Sophia Anderberg
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry