Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

MOVIE // HICK

1 För ett bra tag sedan såg jag Hick, från 2011, och tänkte att herregud den här måste alla se. 3 Det handlar om Luli (Chloe Moretz <3), som precis fyller 13 och lever ett oerhört ensamt liv på landsbygden i mitten av USA. Hennes föräldrar har grova alkoholproblem och trots att de älskar henne kan de inte alls ta hand om henne just eftersom att de inte ens ta hand om sig själva. Så Luli lever ett stillsamt liv i eskapism endast kantat av verklighetens försummelse och besvikelse. 2 I födelsedag får hon en revolver av sin morbror. 54 Luli har redan attityd som ingen annan 13-åring och är utmanande och bitsk och skrämmande modig, men samtidigt naivt oskyldig, men denna gåva triggar henne. 67 En dag får hon därför nog och rymmer hemifrån med bara sin pistol, sitt ritblock och drömmar om att hitta en sugar daddy som kan försörja henne. 8 Målet är Las Vegas och hon bestämmer sig för att lifta dit och blir upplockad av bl.a. den unge, halte Eddie som är som en tvistad dröm. 910 Och även Glenda (som spelas av den begåvade Blake Lively), en fabulös sydstatsdröm som svävar över ett hårt liv som en glamorös solstråle, fånge i ett mörker. ”Luli, what kind of name is that? Oh, poor kid! Glenda, that’s a real name that.” 28 Glenda blir som en storasyster och förebild för Luli som aldrig haft någon som sett efter henne eller gett henne råd. ”Do you like whiskey?” ”No” What, are you some kind of communist?” 15 Glenda bortförklarar alla sina dumma upptyg med ”I saw it in a movie.” och Luli är som såld. 1412 Det är dumt och ungt och tveksamt men så himla äkta och känslosamt. 2425 Genom filmen ritar Luli vad hon har, vill och just nu går igenom, och hon är alltid hjältinna i sina egna bilder. ÄNTLIGEN, får en tjej illustrera sig själv såhär, kände jag när jag såg den. 21 Det är skumma platser och en så härligt glorifierat sydstats misär. 22 Och Chloe Moretz är den underbaraste bruden någonsin. Plus att soundtracket är fullt av bl.a. Bob Dylan. 171923 Men såklart är allt inte en solskenshistoria och plötsligt vänder allt och Luli bevittnar den mörkaste av sidor hos denna värld. 100% vacker, superbra manus, makalösa kläder och du blir kär och hjärtekrossad om vart annat. Hick lyfter upp starka kvinnliga förebilder men också hur dessa präglas av vad det innebär att vara kvinna i samhället och hur utsatt du kan vara. SE DEN SNÄLLA!   Linn   English: Saw the most amazing film Hick a while ago. A runaway girl hero-story filled with beautiful cinematography and sharp one liners. It’s dark and glamorous and just utterly fantastic.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
Linn Wibergs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sophia Anderberg
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sara Che
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Emelie Walles
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Hälsa
Jenny Sunding