Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

DET HÄR MED ATT VARA 16

Du lever verkligen ett idylliskt liv enligt mig, med många fantastiska vänner, en grym stad, fin pojkvän och livet leker bokstavligt talat… Så kommer jag här 16 bast bor i en liten stad, trivs inte så bra på gymnasiet där jag går, festar aldrig pga inget kompisgäng… Enda jag vill är att rymma någonstans och få ett lyckligt liv så som du verkar ha det. De jag vill få fram är, how do you do it?
Först och främst. Jag har också varit ensam en massa. Det finns nog inget mer ensamt än 16-åringar för även om man tillhör en grupp då så är man ensam. Så kände jag. Och det hjälper knappt var man är, 16 är hårda grejer. Det blir i vilket fall bättre! Det suger väll att höra nu antar jag, men det blir faktiskt det. Dessutom ser alla alltid ut att ha det så mycket bättre än vad de egentligen har för det är oftast de sidorna omvärlden får se.
Det tipset jag kan ge är att försöka hitta ett intresse. Egentligen är det inte relevant vad det är: filmfotografi, schack, keyboard, teckna, hockey, manga, teater, feminism, skateboard eller vad som. Skriv en lång lista på saker du tycker är kul och välj något du ska lägga extra tid på och se till att ta dig tid för dessa. Så kan man leta upp forum eller grupper osv på nätet, eller starta en klubb i skolan och sen bara öva öva öva tills man blir bättre. Har man ett intresse blir det lättare att lära känna nya människor, då man lättare hittar någon man har något gemensamt med. Eller så är det bara ett bra samtalsämne och man kan bara fråga någon man tycker verkar snäll om den vill följa med hem/ut och göra det här med dig.
Är det något jag har lärt mig så är det fan att man kan inte sitta och vänta på att saker ska hända, man får liksom dra igång det själv för att det ska bli av! Vill du ha fler vänner, bjud över fler hem till dig eller ut så bjuder dom tillbaka snart ska du se. Men så länge du hittar ett intresse du själv tycker är roligt så lindrar det ändå för stunden liksom och allt känns inte piss. Och skriv massa till mig, vi kan chatta typ!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • jättebra svar då jag också är 16 år och sitter i ungefär samma sits som hen som ställde frågan. tusen tack

  ludvig 2013-06-25 17:53:37
  Svara
 • Min blogg förresten. Startat upp en igen!

  Emma 2013-06-15 15:16:48 http://lekaleva.blogg.se
  Svara
 • Tack så jävla mycket för svaret Linn. Det hjälpte! Det var ju ett tag sedan jag skrev den kommentaren och nu är jag 17 och saker har faktiskt sakta men säkert blivit lite bättre.

  Emma. 2013-06-15 15:13:19 http://twitter.com/emmanyd
  Svara
 • Jag kände PRECIS likadant, från jag var 14år tills jag tog studenten. Det är fucking 5år av misär. När jag tog studenten började livet på riktigt. Jag tog den fega vägen och ”väntade ut det”. Flydde den hålan första chansen jag fick , jag är 22år nu och jag har aldrig sett tillbaka. Så som sagt, DET BLIR BÄTTRE! puss!

  Linn 2013-06-15 08:49:33
  Svara
 • är 17 år och känner likadant. du som skrev frågan, skulle vara trevligt om du typ skrev till mig..? (är jag fräck nu heheh) ehm; skriv gärna till mig på min mail typ youseet@hotmail.com (ja, namnet är konstigt men for gods sake gjrode den när jag var 10…) så ja, vet inte vad jag ska skiva mer. kram. och jajuste puss på bästa bloggen.

  (ノಠ益ಠ)ノ karro 2013-06-14 23:46:51
  Svara
 • Du är så jävka bra. Precis såhär var det. Min räddning var att jag hade England som tillflyktsort tack vare min mammas ursprung. Hade myspace, annan musiksmak och en helt annan stil som blev en bubbla jag gick omkring i, som var mitt egna. Älskar när du sätter pricken över i:t på saker alla upplever. KRAM!

  Nastsja 2013-06-14 21:34:49 http://nastasja.blogg.se
  Svara
 • du är banne mig den coolaste bruden (iaf vars blogg jag läst) på länge! jag är inte i denhär sitsen längre men har varit, och du har så rätt! jag ska flytta och plugga i brighton i höst – vill så träffa dig och iaf ge dig en stor jävla high five för hur klok du är! puss!!

  yrsa 2013-06-14 21:20:18
  Svara
Linn Wibergs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind